Hei!

Ohessa kutsu kalatalousaluetoiminnan koulutukseen ja seminaariin. Ohjelmassa asiaa kalatalousaluetoiminnasta, alustuksia ja keskustelua hyvän seuran, saunan ja ruoan kera!

Koulutus on tarkoitettu kalatalousalue-edustajille ja varaedustajille, yhteistyöryhmien jäsenille ja vapaa-ajankalastajapiirien luottamushenkilöille. Koulutuksista on tiedotettu jo ennakkoon. Pahoittelut, että lopullinen ohjelma valmistui vasta nyt. Ilmoittautumisia pyydetään jo 28.11. mennessä. Lauantain seminaariosioon voi osallistua myös etäyhteydellä.

Toivottavasti kutsua jaetaan laajasti edustajille ja  varaedustajille. Piirien toivotaan jakavan kutsua myös omien tiedotuskanavien kautta.

Monet edustajamme ovat edelleen ilman minulle ilmoitettua sähköpostiosoitetta, joten toivottavasti kutsu tavoittaa myös heidät!

 

15.11.2021

Kutsu kalatalousalue-edustajien koulutustilaisuuteen!

Suomen vapaa-ajankalastajat järjestää kalatalousalue-edustajilleen koulutustilaisuuden Tampereella Varalan opistolla 10.-11.12. Koulutus järjestetään hybrdikoulutuksena, kun lauantain seminaariosioon voi osallistua myös etäyhteydellä (Google Meet). Etänä voi osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella. Tilaisuus on tarkoitettu varsinaisille sekä varalla toimiville kalatalousalue-edustajille, piirin luottohenkilöille ja kalatalouden alueellisten yhteistyöryhmien jäsenille.

Tampereen koulutustilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Hämeen-, Keski-Suomen-, Lounais-Suomen, Etelä-Suomen-, Pohjanmaan- ja Kaakkois-Suomen piirien edustajille.

Perjantaina ohjelmassa on vapaamuotoisempaa koulutusta kokoustekniikasta, ja kokemusten vaihtoa kalatalousaluetoiminasta. Lauantaina järjestetään varsinainen seminaariosuus, jossa pureudutaan syvemmälle ajankohtaisiin asioihin, kuten khs:n hyväksymiseen ja suunnitelmien toimeenpanoon, ojitusten vaikutuksiin, kalavarojen riittävyyteen ja kalastuslain tavoitteen asetteluun.

Keskusjärjestö maksaa osallistujille matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla tai oman autolla 26 snt/km+2 snt/kyytiläinen. Käytättehän kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan! HUOM!

Ilmoittautuminen sähköpostitse 28.11. mennessä: janne.rautanen@vapaaajankalastaja.fi Ilmoita osallistutko fyysisesti kokoukseen paikan päällä vai etänä. Etäkokoukseen osallistuvilta tarvitaan sähköpostiosoite, jolla haluat osallistua koulutukseen. Järjestäjä lähettää sinulle myöhemmin osallistumislinkin tapahtumaan.

 

Ohjelma (muutokset ovat mahdollisia):

 

Perjantai

18:00 Tilaisuuden avaus Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, SVK

18:05 Kuinka vakuutan yleisöni? (puheenvuoron pitäminen, esitysten tekeminen ja eriävän mielipiteen jättäminen) Janne Rautanen ja osallistujat.

19:30 Avoin sana. Osallistujien kokemuksia ja ajatusten vaihtoa khs:n laadintaprosessista ja muut ajankohtaiset. Osallistujat.

20:00 Ruokailu, sauna ja iltakeskustelut takkakabinetissa.

 

Lauantai

8-9:00 Aamupala

9:00 Tilaisuuden avaus, Janne Rautanen

9:05 Kalatalousaluetoiminnan ajankohtaiset asiat sekä käyttö- ja hoitosuunnitelmien hyväksyminen ja toimeenpano Kalastusbiologi Hannu Salo, Pohjois-Savon Ely-keskus

9:30 Keskusjärjestön ajankohtaiset asiat ja käyttö- ja hoitosuunnitelmien valmistelu Järvi-Suomessa, Janne Rautanen

9:50 Katsaus khs:n valmisteluun etelärannikolla Kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, SVK

10:05 Suurkalat vesitöissämme - miten ne tulisi huomioida käyttö- ja hoitosuunnitelmissa? Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju, SVK

10:30 Tauko 10 minuuttia

10:40 Ojitukset lainsäädännön ja valvonnan näkökulmasta Ympäristöpäällikkö Kuortane ja Alavus, Jukka Kotola

11:10 Tiivistelmät alustuksista: Luonnon rajat ja kalastuksen mitoitus (Itä-Suomen yliopisto, professori Anssi Vainikka) Kalastuslain tavoitteen asettelu ja sen vieminen paikallistasolle (YTM FM Ympäristöpolitiikan jatko-opiskelija, Itä-Suomen yliopisto Timo Haapasalo) Janne Rautanen

11:45 Loppukeskustelu

12:00 Tilaisuus päättyy, lounas ravintolassa ja kotimatkalle

 

Tervetuloa koulutustilaisuuteen!

 

Kala- ja ympäristötoimikunnan puolesta kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, SVK