Back to Top

Suomen Vapaa-ajankalastajat ja Katri Helena aloittavat yhteistyön – suunnittele perho tunteella perhokalastavalle artistille (29.11.2023)

Tiedote 29.11.2023
Julkaistavissa heti

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat ja Katri Helena aloittavat yhteistyön
– suunnittele perho tunteella perhokalastavalle artistille

 

Kaikki tuntevat Katri Helenan ja hänen ikivihreät laulunsa, mutta hän on myös sydämensä perhokalastukselle menettänyt luontoihminen. Nyt Katri Helena ja Suomen Vapaa-ajankalastajat ovat löytäneet toisensa perhonsuunnittelukilpailun ja muun kalastuksellisen yhteistyön merkeissä.

 

Suunniteltavan perhon on oltava kalastukseen soveltuva ottiperho. Kilpailu on matalan kynnyksen kilpailu, johon voivat osallistua myös perhonsidonnan aloittelijat. Perhon mallilla ei ole väliä ja se saa olla koukkuun tai putkeen sidottu.
Kilpailuun voi lähettää yhden perhon osallistujaa kohden. Osallistujilta ei peritä osallistumismaksua. Sidontamateriaaleissa ei saa esiintyä rauhoitettujen luonnonvaraisten eläinten osia ((CITES III, II ja I).

Voittajaperhon ja kaksi muuta palkittavaa valitsee Katri Helena. Voittajaperhosta voidaan valmistaa Katri Helenan nimikkoperho ja sen tekijällä on mahdollisuus yhteistyöhön niin Katri Helenan kuin perhojen jälleenmyyjien kanssa.
Kilpailuperhot lähetetään 29.2.2024 osoitteeseen Suomen Vapaa-ajankalastajat, Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki. Kirjeen ulkopuolelle tunnistusteksti ”Perho Katri Helenalle.” Tarkempia ohjeita osoitteesta vapaa-ajankalastaja.fi/perhokatrihelenalle.
Palkinnot sidontakilpailuun lahjoittaa Ruoto ja Hype Productions Oy.

Katri Helena kannustaa myös naisia ottamaan perhokalastuksen omakseen: ”Aluksi se ei ole ollenkaan helppoa, mutta kun huomaa, miten kerta kerralta oppii uutta, se on hyvin palkitsevaa. Siksi suosittelen myös naisille perhokalastamisen aloittamista, jos laji vähänkään kiinnostaa.”
”Jo pelkkä luonnossa oleminen on hienoa, ja saalis kruunaa kalareissun”, Katri Helena kehuu lempiharrastustaan perhokalastusta.

Suomen Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko hehkuttaa uutta yhteistyötä: ”Mahtavaa saada yksi Suomen eturivin artisteista mukaan kalastusperheeseemme kannustamaan yhä useampi mukaan kalastusharrastuksen pariin. Perhonsidontakilpailun lisäksi yhteistyömme tuo eri tavoin näkyvyyttä harrastukselle sekä työllemme kestävien kalakantojen ja puhtaampien vesien puolesta.”

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat, tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Hype Productions Oy, Katri Helenan manageri Tommi Liimatainen, puh. 040 865 1618, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen." />

VastaaVastaa kaikilleLähetä edelleen

Julkilausuma 25.11.2023   Vapaa-ajankalastajat: Kotimaisen kalan käyttämisen perinteet säilyvät vahvan kalastusharrastuksen ansiosta (29.11.2023)

 

Julkilausuma 25.11.2023

 

Vapaa-ajankalastajat: Kotimaisen kalan käyttämisen perinteet säilyvät vahvan kalastusharrastuksen ansiosta

 

Suomalaisten syömästä kotimaisesta villikalasta 75 prosenttia on itse pyydettyä. Ilman vapaa-ajankalastuksen säilymistä suosittuna harrastuksena olisi syömämme kala nykyistäkin useammin peräisin ulkomailta ja todennäköisesti myös perinteiset kotimaisen kalan käyttötavat katoamassa. Suomen Vapaa-ajankalastajien syyskokous kiittää kaikkia kotimaisen kalan käyttämisen perinteitä ylläpitäviä vapaa-ajankalastajia sekä linjaa, että vapaa-ajankalastuksen merkitys osana Kotimaisen kalan edistämisohjelmaa on tunnistettava ja tunnustettava.

 

Luonnonvarakeskuksen tuoreen tiedon mukaan suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin 4,36 kiloa kotimaista kalaa. Tästä on reilut kaksi kiloa vapaa-ajankalastettua, 1,6 kiloa viljeltyä kalaa ja loput kaupallisesti pyydettyä. Vaikka sekä syömämme kotimaisen kalan että itse pyydetyn kalan määrät ovat kasvussa, on kalan käyttöä mahdollista ja toivottavaa lisätä.


Harrastusnäkökulmasta keskeistä on taitojen lisääminen. Vapaa-ajankalastajat tarjoavatkin laajalti mahdollisuuksia niin kalastus- ja kuin kalankäsittelytaitojen oppimiseen sekä kannustavat käyttämään enenevästi ja monipuolisemmin kalasaaliita ravinnoksi. Kuluvan Kalastus maistuu! -teemavuotensa myötä Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa ja tarjoaa vinkkejä niin kalastustapoihin kuin kalankäsittelyyn ja -valmistukseen vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu -sivustollaan. Sieltä löytyvät myös mm. linkit järjestön opastaviin kalankäsittelyvideoihin. Käytännön opastusta vavan tai veitsen varressa puolestaan tarjoavat monet järjestön jäsenseurat erilaisissa kalastustapahtumissaan ja -kursseillaan.

Kalastusharrastukseen kytkeytyvä kalan syöminen ei jakaudu väestössä tasaisesti, vaikka suomalaisista jopa 1,8 miljoonaa kertoo kalastavansa. Todennäköisesti kalaruoan esiintyminen kotien ruokapöydissä vaihtelee lähes jokapäiväisestä täysin kalattomiin koteihin. Hyvin harva on kuitenkaan ympärivuotisesti omavarainen kalan syöjä. Kalan syöntiin tottuneet harrastajat ovatkin oletettavasti keskivertoa yleisemmin myös ostamassa viljeltyä tai kaupallisesti pyydettyä kotimaista kalaa.
”Vaikka terveellisen kotimaisen kalan käytön lisääminen on kalatalouden toimijoita laajalti yhdistävä tavoite, keskitytään Kotimaisen kalan edistämisohjelman toimenpiteissä yksin elinkeinokalatalouden, kalanjalostuksen ja -kaupan edistämiseen”, toteaa Suomen Vapaa-ajankalastajien toiminnanjohtaja Olli Saari.

Helsingissä 25. marraskuuta kokoontunut Suomen Vapaa-ajankalastajien syyskokous katsoo, että vapaa-ajankalastuksen rooli ja mahdollisuudet on tunnistettava osaksi Orpon hallitusohjelmaankin kirjattua Kotimaisen kalan edistämisohjelmaa. Kokouksessa myös vahvistettiin, että Vapaa-ajankalastajat jatkaa Kalastus maistuu -teemalla vuonna 2024.

Lisätietoja:
SVK, toiminnanjohtaja Olli Saari p. 050 339 4660, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Suomen Vapaa-ajankalastajien asiantuntija ennakoi hyviä pilkkikelejä lähiviikoiksi – jäällä liikkujan syytä kuitenkin välttää vaaranpaikkoja, kuten virtaisia ja syviä selkiä (29.11.2023)

TIEDOTE 23.11.2023

Julkaistavissa heti

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien asiantuntija ennakoi hyviä pilkkikelejä lähiviikoiksi – jäällä liikkujan syytä kuitenkin välttää vaaranpaikkoja, kuten virtaisia ja syviä selkiä

 

Tänä syksynä monet vesistöt varsin etelässäkin saivat jääpeitteen hyvissä ajoin, mikä houkutteli monet ulkoilijat avaamaan pilkki- tai retkiluistelukautensa jo lokakuussa. Valitettavasti myös ensimmäiset jäihin vajoamiset sattuivat näillä houkuttelevan kirkkailla ensijäillä, jotka ovat osin jo ennättäneet sulaa ilmojen lauhduttua uudestaan.

 

Kun nyt eletään marraskuun loppupuolta, ei jäälle ainakaan eteläisimmissä osissa maata kannata ihan vielä lähteä. Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Rautanen on kokenut jäällä liikkuja, joka harrastaa niin pilkkimistä kuin luisteluakin järven jäällä.

Tänä syksynä hän ei ole vielä jäälle päässyt kotivesillään Tampereen Pyhäjärvellä, koska jääkansi on vasta ruvennut sinne muodostumaan, eikä se ole vielä riittävän paksua ja siten turvallista. Hän kuitenkin arvioi, että luvassa olevat pakkaset vahvistavat jääpeitteen sangen nopeasti ja ainakin Pirkanmaalla on hyvät mahdollisuudet päästä jäälle liikkumaan turvallisesti jo ensi viikolla.

Jään paksuus voi vaihdella

Rautanen korostaa, että jäätyminen on aluksi hyvin epätasaista ja esimerkiksi virtaavissa ja syvissä vesissä jäät vahvistuvat riittävän paksuiksi jopa useita viikkoja myöhemmin kuin matalammilla vesialueilla.

”Viisi senttiä teräsjäätä on minimi jalan jäällä kulkijalle ja kymmensenttistä jäätä voi pitää jo hyvinkin turvallisena. Kannattaa kuitenkin pysyä valppaana, sillä jään paksuus voi vaihdella paljon erittäin lyhyelläkin matkalla”, hän muistuttaa.

Rautanen ennakoi alkamassa olevasta pilkkikaudesta sekä kalaisaa että muutenkin miellyttävää, koska jäälle ei ole juurikaan kertynyt lunta. Puhtaan jään läpi veteen pääsee hyvin valoa, mikä pitää kalat aktiivisina. Lumettomalla jäällä on myös helppo liikkua ja alkukaudesta siihen on helppo kairata reikiä.

”Toimivia pyytöjä ovat esimerkiksi värikoukkupilkit, mutta myös tavalliset pysty- ja tasapainopilkit sekä mormuskat antavat kaloja. Pilkille kannattaa lähteä aikaisin, koska vilkkainta syönti on usein aamulla, mutta kalan saaminen on mahdollista koko valoisan ajan. Kannattaa siis ehdottomasti lähteä kokeilemaan kalaonneaan, sillä mahdollisuudet saaliiseen ja siten terveelliseen kala-ateriaan ovat nyt hyvät”, Rautanen innostaa.

Alkutalvesta kannattaa kuitenkin muistaa, että alussa jäätä muodostuu epätasaisesti ja jään vahvuus voi vaihdella paljon eri osissa vesistöjä. Vaarallisia heikon jään alueita ovat usein muun muassa joet, järvien kapeikot, matalikot, karikot, niemenkärjet, jokien ja purojen suistot ja viemäreiden laskualueet.

On muistettava, että jään on oltava tarpeeksi vahvaa koko alueella, jossa aiotaan liikkua. Kantokyky pitää aina mitata kirkkaan ja läpikuultavan teräsjään mukaan. Yksin kulkevan ihmisen alla on oltava vähintään viisi senttiä teräsjäätä, moottorikelkan alla teräsjäätä pitää olla vähintään 15 senttiä ja autolla tulisi liikkua vain merkityillä jääteillä.

Kaulassa roikkuvat jäänaskalit ovat jokaisen jäällä liikkujan vähimmäisvarustus, sillä ilman niitä avannosta ylös pääseminen on äärimmäisen vaikeaa. Jäällä liikkujan turvavarusteisiin kuuluu myös metallipäinen keppi tai jäätuura, jolla kokeillaan jään kestävyyttä kävelyn tahdissa. Hälytyspilli ja heittoköysi on hyvä pitää mukana, samoin mahdollisen vahingon varalta vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna.

Kalastus maistuu! tarjoaa ideoita

Suomen Vapaa-ajankalastajien teemavuosi 2023 Kalastus maistuu! tarjoaa ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä oppia käsittelemään omaa saalistaan ja hyödyntämään sitä kotikeittiössä. Kalastus maistuu! -vuoteen voi osallistua kuka tahansa inspiroitumalla kampanjasivuston 52 tapa innostua kalastuksesta  -vinkeistä ja haastelistoista osoitteessa vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu.

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat
kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, puh. 0400 946 968, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
tiedottaja Jaana Vetikko, puh, 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Piirihallitus tiedottaa (päivitetty 30.10.2023)

Kilpailutoimikunta tiedottaa:

 

Piirille tuli yksi ilmoitus halukkuudesta järjestää Pm-pilkkikisat. Järjestäminen myönnettiin Oriveden Onkijoille, pvm 10.3.2024 ja paikka: Säynäniemi.

 

 

Kutsu: Hämeen piirin syyskokous ja neuvottelupäivä 17.11.-18.11.2023 (3.11.2023)

 

KUTSUT SYYSKOKOUKSEEN JA NEUVOTTELUPÄIVÄÄN 18.11.23

KUTSUMME JÄSENYHDISTYKSIEMME EDUSTAJAT
HÄMEEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRI RY:N SYYSKOKOUKSEEN

18.11.2023 KLO 11.30

VARALAN URHEILUOPISTO, VARALANKATU 36, TAMPERE
KOKOUKSESSA KÄSITELLÄÄN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET ASIAT

TERVETULOA !

Hämeen Vapaa-ajankalastajapiirin hallitus

 

 

Kalakummitilaisuus, neuvottelupäivät ja syyskokous 17.-18.11.2023

Hämeen piiri kutsuu jäseniänsä sekä jäsenyhdistystensä edustajia kalakummitilaisuuteen (kaikki mukaan, ja eritysesti nuorisotoimintaa tehneet henkilöt), piirin neuvottelupäiville sekä syyskokoukseen.


Tapahtuma järjestetään Tampereella Varalan Urheiluopistolla pe 17. -la 18.11.2023 oheisen ohjelman mukaisesti.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti kalastusseurojen aktiivitoimijoille, kalakummeille sekä kalatalousalue-edustajille. Ohjelmassa on pienimuotoista koulutusta, asiaa piirin ja keskusjärjestön toiminnasta, hyvää ruokaa, saunomista sekä vapaata seurustelua.

Piiri tarjoaa jäsenilleen ohjelman, majoituksen sekä ruokailut (2 edustajaa/seura + lisähenkilöt omakustannehinnoin). Kalaseurojen toivotaan välittävän tietoa koulutuksesta jäsenistölle, jotta kaikki kiinnostuneet saataisiin mukaan.

Majoitus 2 hengen huoneissa. Lisätietoa koulutuspaikasta sekä yhteystiedot löytyvät netistä: http://www.varala.fi/

Saunailtaan ja neuvottelupäivään mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Varaa paikkasi ajoissa!

Ilmoittautuminen:
Piirin sihteeri Jari Jamalaiselle mielellään sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (puh. 0400 778 920) Ilmoittautumiset perjantaihin 10.11. mennessä!

Ilmoitathan ruoka-allergioista ilmoittautumisen yhteydessä tai osallistumisesta tapahtumaan vain toisena päivänä. Mainitkaa myös, tarvitsetteko majoitusta!

Lisätiedustelut Janne Rautanen, p. 0400-946968, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ohjelma (muutokset mahdollisia)


Perjantai 17.11. Hirsisaunan saunatupa (alustava)


18:00- Saapuminen ja majoittuminen (päärakennus / vastaanotto)

19:00 Tilaisuuden avaus, piirin puheenjohtaja Jouko Lepistö

19:10 - Kuulumisia kalakummi- ja nuorisotoiminnasta, kalastusohjaaja Samu Pirinen, Suomen Vapaa-ajankalastajat

20:00 Iltaruoka, sauna sekä kalajuttuja

 

Lauantai 18.11. Villa / Sali


8:00 Aamupala (ravintola)

9:00 Tilaisuuden avaus, piirin pj. Jouko Lepistö

9:10 Hämeen piirin ajankohtaiset asiat ja tulevat tapahtumat, Jouko Lepistö

Kalastusta hyvässä seurassa, kalastusohjaaja Samu Pirinen, SVK 

Kalastus muutoksessa - lainsäädäntökatsaus (kalojen ilmoitusvelvollisuus, kalastuslaki ja eläinten hyvinvointilaki) kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, SVK

Seurojen kuulumisia ja vapaata toiminnan ideointia, osallistujat


11:00 Piirin syyskokouksen valtakirjojen tarkastus

11:30 Piirin syyskokous

12.00 – 13.00 Lounas


Jakelu: Hämeen piirin jäsenyhdistykset, kalastusalue-edustajat, piirin hallitus.


Tervetuloa! Hämeen vapaa-ajankalastajapiirin hallitus

 

Laituripilkin tulokset (25.9.2023)

Naiset:
1. Virpi Nilosaari Parkanon UK 790g
2. Sari Latva-Valkama Parkanon UK 700
3. Tarja Lahtinen Parkanon UK 560
4. Arja Kuosmanen Parkanon UK 270
5. Jenni Sievänen Lentokala 105

Naisveteraanit:
1. Mirja Soukko TSK 1495
2. Hilkka Helin Oriveden onkijat 980
2. Irene Siitonen Oriveden onkijat 980
4. Ritva Hakkola Hauhon UK 535
5. Vuokko Tuominen Virtain pilkkijät 450
6. Ansa Silmonen Virtain pilkkijät 415
7. Kaija Lindberg Oriveden onkijat 405
8. Airi Rodziewicz TSK 305
9. Lea Kujanpää Oriveden onkijat 225
10. Sirpa Mansikkamäki Kangasalan kv 95
11. Marja-Leena Kuosmanen Parkanon UK 35

Miesveteraanit:
1. Arto Huurre TSK 4135
2. Alpo Koivusalo Lentokala 1340
3. Kai Tyrkkö Lentokala 1070
4. Veini Honkanen LPM 960
5. Kari Järvinen Virtain pilkkijät 730
6. Arto Särkikoski Lentokala 600
7. Heino Manninen Oriveden onkijat 485
8. Erkki Kukko Lentokala 475
9. Arto Esko Parkanon UK 420
10. Pekka Taskila TSK 400
11. Erkki Siitonen Oriveden onkijat 385
12. Antti Lahdenmäki Virtain pilkkijät 325
13. Raimo Tuominen Virtain pilkkijät 320
14. Kenneth Tuominen TSK 310
15. Matti Helin TSK 305
16. Hannu Mäkisalo Hauhon UK 290
17. Tommi Aronen Vilppulan pilkkijät 275
18. Pertti Koskinen Hauhon UK 260
19. Ari Ala-Herttuala Vilppulan pilkkijät 245
20. Jouko Ahonen TSK 230
21. Markku Korpela Lentokala 175
22. Asko Rantanen Hauhon UK 170
22. Veli-Pekka Kankainen Lentokala 170
24. Eino Soikka Lentokala 120

Miehet:
1. Pekka Kuusinen TSK 3815
2. Arto Mikkola Parkanon UK 1570
3. Henrik Silfver Lentokala 1440
4. Esa Lehtomäki Lentokala 1065
5. Ari Kortelahti Lentokala 820
6. Kari Nilosaari Parkanon UK 705
7. Miikka Ahonen TSK 645
8. Kimmo Laaksonen TSK 540
9. Pasi Ahonen TSK 505
10. Jouko Näppinen TSK 450
11. Ismo Joensuu Parkanon UK 420
12. Jukka Käpylä Lentokala 400
13. Esa Kuosmanen Parkanon UK 385
14. Ari Rientonen Lentokala 185
15. Markku Vanhanen TSK 105
16. Vesa Kuitunen TSK 95
17. Eero Peltomaa Parkanon UK 60

Joukkueet:
Naiset:
1. Oriveden onkijat (Helin, Siitonen) 1960
2. TSK 1 (Soukko, Rodziewicz) 1800
3. Parkanon UK 1 (Nilosaari, Latva-Valkama) 1490
4. Virtain pilkkijät (Tuominen, Silmonen) 865
5. Parkanon UK 2 (Kuosmanen, Lahtinen) 830
6. Oriveden onkijat 2 (Kujanpää, Lindberg) 630

Miesveteraanit:
1. TSK 1 (Huurre, Helin, Tuominen) 4750
2. Lentokala 2 (Koivusalo, Kankainen, Kukko) 1985
3. Lentokala 1 (Särkikoski, Tyrkkö, Korpela) 1845
4. Virtain pilkkijät1(Tuominen, Järvinen, Lahdenmäki)1375
5. Hauhon UK 1 (Koskinen, Rantanen, Mäkisalo) 720

Miehet:
1. TSK 1 (Kuusinen, M.Ahonen, Vanhanen) 4565
2. Parkanon UK 1 (Nilosaari, Mikkola, Kuosmanen) 2660
3. TSK 2 (Näppinen, Laaksonen, Ahonen) 1495
4. Lentokala 1 (Rientonen, Käpylä, Kortelahti) 1405

TSK kiittää kaikkia osallistujia jälleen kerran!!!! Kireitä siimoja tähänkin syksyyn...

 

Steeet fishing-kilpailut Hämeessä elokuussa (9.8.2023)

 
Street fishing on kaupunkien keskustassa järjestettävä kalastuskilpailu, jossa kalastetaan vieheellä, perholla, ongella tai pilkkien eri kalalajien pisimpiä yksilöitä. Neljän eri lajin pisimmän yksilön yhteispituus ratkaisee voittajan. Kilpailuun osallistutaan parin kera tosissaan kilpaillen tai muuten vain leikkimielellä kisaten. Osallistuminen on edullista vaikka palkinot ovatkin hyvät!
Hämeen alueen osakilpailut järjestetään Tampereella 16.8., Valkeakoskella 18.8. ja Hämeenlinnassa 24.8.
 
Lue lisää kilpailuista ja osallistumisesta vapaa-ajankalastaja.fi/streetfishing
 
Tervetuloa mukaan!
 
4. Street kuva

.Tiedoksi SVKn jäsenille: Omakala-sovellukseen SVK:n jäseniä kiinnostavia ominaisuuksia (21.7.2023)

Omakala-sovellukseen SVK:n jäseniä kiinnostavia ominaisuuksia

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) yhteistyön myötä Omakala sovelluksen kehitystyössä on tavoiteltu synergiaetuja, jotka hyödyttävät nimenomaan SVK:n rekisteröityjä jäseniä.

Meritaimenen syyskalastussesonkiin mennessä tavoitteena on mahdollistaa kirjautuminen Omakalaan suoraan SVK:n tunnuksilla.

SVK:n jäsenet voivat jo nyt käyttää Omakala-sovellusta ja sen kalastuspäiväkirjaa käyttäjärekisteröinnin ja kirjautumisen kautta, mitä uusi ominaisuus tulee sujuvoittamaan. SVK:n jäsenten kalastuspäiväkirjaan jo tallentamat tiedot säilyvät uuden kirjautumisvaihtoehdon käyttöönoton yhteydessä.

Muista tulevista uusista ominaisuuksista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Omakala on ilmainen sovellus ja se on ladattavissa Google Play ja Apple App Store -sovelluskaupoista.

Luke on kehittänyt Omakala-sovelluksen vapaa-ajankalastukseen liittyvään tiedonkeruuseen. Sovellukseen tallennettua tietoa käytetään tutkimuksessa, kalakantojen kestävän käytön suunnittelussa sekä päätöksenteon tukena. Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut Omakala-sovelluksen kehittämistä.

Lisätietoa omakala.fi

Saat ajankohtaista tietoa Omakalasta seuraamalla Omakalaa Facebookissa: https://www.facebook.com/omakalapalvelu/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

 

Tulokset Hämeen piirin PM-onki, Jämsänjoki 8.7.2023 (10.7.2023)

Tulokset Hämeen piirin PM-onki, Jämsänjoki 8.7.2023


Nuoret 12v:
1. Vili Ärrälä _ Oriveden Onkijat 1012 g
2. Sohvi Ärrälä _ Oriveden Onkijat 255 g
3. Samu Auvinen _ Forssan Kalaveikot 40 g


Naiset:
1. Jenni Sievänen _ Lentokala 1236 g
2. Pirjo Kurikkaoja _ Forssan Kalaveikot 460 g
3. Virpi Nilosaari _ Parkanon Urheilukalastajat 352 g


Naiset 65v :
1. Hilkka Helin _ Oriveden Onkijat 831 g
2. Lea Kujanpää _ Oriveden Onkijat 600 g
3. Irene Siitonen _ Oriveden Onkijat 565 g
4. Kaija Lindberg _ Oriveden Onkijat 497 g
5. Sirpa Mansikkamäki _ Kangasalan Kalaveikot 468 g
6. Seija Ahlroth _ Lentokala 382 g
7. Marja Järvinen _ Hattulan Kalamiehet 363 g
8. Ritva Hakkola _ Hauhon Urheilukalastajat 354 g
9. Mirja Soukko _ Toijalan Seudun Kalamiehet 343 g
10. Riitta Mertala _ Vilppulan Pilkkijät 282 g
11. Raija Huttunen _ Lentokala 266 g
12. Airi Rodziewicz _ Toijalan Seudun Kalamiehet 253 g
13. Seija Nyberg _ Vilppulan Pilkkijät 233 g
14. Maija Patamäki _ Lentokala 175 g
15. Kerttu Nykänen _ Oriveden Onkijat 125 g
16. Tellervo Vehmasaho _ Kolhon Kalaveikot --


Miehet:
1. Ari Rientonen _ Lentokala 2219 g
2. Kari Nilosaari _ Parkanon Urheilukalastajat 884 g
3. Esa Lehtomäki _ Lentokala 863 g
4. Pekka Kuusinen _ Toijalan Seudun Kalamiehet 822 g
5. Ari Joensivu _ Toijalan Seudun Kalamiehet 784 g
6. Ari Kortelahti _ Lentokala 716 g
7. Pauli Nummenpää _ Forssan Kalaveikot 697 g
8. Matti Auvinen _ Forssan Kalaveikot 663 g
9. Pasi Ahonen _ Toijalan Seudun Kalamiehet 525 g
10. Erkki Ala-Kauttu _ Vilppulan Pilkkijät 498 g
11. Ismo Joensuu _ Parkanon Urheilukalastajat 471 g
12. Jouko Näppinen _ Toijalan Seudun Kalamiehet 420 g
13. Voitto Kauranen _ Lentokala 395 g
14. Ossi Aronen _ Lentokala 358 g
15. Arto Mikkola _ Parkanon Urheilukalastajat 262 g
16. Kimmo Laaksonen _ Toijalan Seudun Kalamiehet 255 g
17. Eero Peltomaa _ Parkanon Urheilukalastajat 42 g


Miehet 65v:
1. Hannu Sorri _ Forssan Kalaveikot 2037 g
2. Veli-Pekka Kankainen _ Lentokala 1595 g
3. Ari Ala-Herttuala _ Vilppulan Pilkkijät 1564 g (ahven 1242 g)
4. Harto Tulinen _ Forssan Kalaveikot 1351 g
5. Arto Huurre _ Toijalan Seudun Kalamiehet 1199 g
6. Erkki Kukko _ Lentokala 994 g

7. Arto Särkikoski _ Lentokala 956 g
8. Pertti Järvinen _ Hattulan Kalamiehet 949 g
9. Asko Rantanen _ Hauhon Urheilukalastajat 923 g
10. Rainer Kahilainen _ Linnavuoren Urheilukalastajat 859 g
11. Ahti Pennanen _ Lentokala 785 g
12. Erkki Siitonen _ Oriveden Onkijat 724 g
13. Alpo Koivusalo _ Lentokala 619 g
14. Veikko Ahlroth _ Lentokala 570 g
15. Hannu Mäkisalo _ Hauhon Urheilukalastajat 536 g
16. Matti Helin _ Toijalan Seudun Kalamiehet 522 g
17. Kenneth Tuominen _ Toijalan Seudun Kalamiehet 496 g
18. Markku Korpela _ Lentokala 488 g
19. Esko Tamminen _ Forssan Kalaveikot 435 g
20. Eino Soikka _ Lentokala 427 g
21. Antti Käpynen _ Toijalan Seudun Kalamiehet 414 g
22. Taisto Reini _Lentokala 379 g
23. Kai Tyrkkö _ Lentokala 350 g
24. Tommi Aronen _ Vilppulan Pilkkijät 309 g
25. Pertti Koskinen _ Hauhon Urheilukalastajat 281 g
26. Lasse Viita _ Vilppulan Pilkkijät 278 g
27. Tuomo Mäkelä _ Oriveden Onkijat 274 g
28. Heino Manninen _ Oriveden Onkijat 219 g
29. Matti Paavilainen _ Parkanon Urheilukalastajat 181 g
30. Jouko Vaske _ Vilppulan Pilkkijät 153 g
31. Rauli Hytönen _ Forssan Kalaveikot 108 g
32. Arto Esko _ Parkanon Urheilukalastajat 53 g
33. Jorma Äijänen _ Oriveden Onkijat 21 g
34. Toivo Vehmasaho _ Kolhon Kalaveikot --


Nuorten joukkueet:
1. Oriveden Onkijat (Sohvi Ärrälä, Vili Ärrälä) 1267 g


Naiset/Naiset 65v joukkueet (3 parasta):
1. Lentokala 1 (Jenni Sievänen, Raija Huttunen) 1502 g
2. Oriveden Onkijat 1 (Hilkka Helin, Lea Kujanpää) 1431 g
3. Oriveden Onkijat 2 (Kaija Lindberg, Kerttu Nykänen) 622 g


Miehet joukkueet (3 parasta):
1. Lentokala (A.Kortelahti, A.Rientonen, E. Lehtomäki) 3798 g
2. Parkanon Urheilukalastajat (A.Mikkola, I.Joensuu, K.Nilosaari) 1617 g
3. Toijalan Seudun Kalamiehet (J.Näppinen, K.Laaksonen, P.Ahonen) 1200 g


Miehet 65v joukkueet (3 parasta):
1. Forssan Kalaveikot (H.Sorri, H.Tulinen, E.Tamminen) 3823 g
2. Lentokala 2 (K.Tyrkkö, M.Korpela, V-P. Kankainen) 2433 g

3. Lentokala 3 (E.Soikka, E.Kukko, A.Pennanen) 2206 g


Kiitos Kaikille osallistuneille! Lentokala ry

 

 

 

.Mimmit kalastaa -kampanjakirje heinäkuu 2023 (10.7.2023)

Tässä kampanjakirjeessä kerromme ajankohtaisia asioita Suomen Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -hankkeesta.


Kuva: Ilkka Keinänen.


Mimmit kalastaa! -hankkeella on vetovoimaa!

Mimmien vuosi 2023 jatkuu positiivisissa merkeissä. Tapahtumia järjestetään edelleen hyvää tahtia, ja lisää toivotaan koko ajan. Nyt jo yli 800 mimmiä on päässyt hankkeen tapahtumien kautta kalaan, kiitos teille kaikille siitä!

Myös media on huomannut hankkeen painoarvon, ja juttuja on julkaistu ja tulossa mm. sekä  Ylen kautta videoformaatissa, että eri printtimedioissa kautta maan. Tiedotamme näistä lisää seuraavassa kampanjakirjeessämme. Lisäksi aloitimme yhteistyön Marttaliiton kanssa, ja ensimmäisessä vaiheessa teimme blogivaihtoa, pääset lukemaan kirjoitukset alla olevista linkeistä: Kuva, joka sisältää kohteen Fontti, ympyrä, Grafiikka, logo

Kuvaus luotu automaattisesti

Johanna Antila: Virkisty kalastamalla

Taru Karonen: Kalaa omasta takaa


Lomat lähestyvät, tehdään tapahtumaanne mainokset nyt: 
Mikäli haluat järjestää tapahtuman kesän aikana, lähetäthän minulle siitä tiedot pikimmiten, sillä jään lomille 12.7.-8.8. Jotta tapahtumien mainokset saadaan tänä aikana julkaistua, tulisi niiden visuaalit työstää ennen lomaa. Muilta osin mimmit kalastaa -vetovastuu siirtyy lomani aikana Johanna Antilalle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Kuinka pääset alkuun? Alkuun pääset miettimällä paikan ja ajan, me autamme markkinoinnissa: teemme mainosgrafiikat ja mainostamme kanavissamme (www.mimmitkalastaa.fi sekä @mimmitkalastaa -Instagram tilillä). Kaikille järjestäjille toimitetaan Mimmit kalastaa! -tuotepaketti, joka sisältää tarroja, flyereita sekä pipon/lippiksen (järjestäjän käyttöön tai arvottavaksi osallistujien kesken). 

 

Mimmille kalakaveri -foorumi

 
 

 

Mimmien oma kalakaverifoorumi on julkaistu osoitteessa mimmitkalastaa.fi/kalakaveriFoorumin kautta mimmit voivat etsiä kalastusseuraa omalta alueeltaan, tai vaikkapa alueelta, johon ovat menossa lomailemaan. Kalakaverihakua pilotoitiin viime vuonna Instagramissa, ja sille toivottiin jatkoa pysyvämmässä muodossa.


Uusia mimmit kalastaa! -tuotteita

Mimmien toiveesta on lisätty verkkokauppaan kaksi uutta tuotetta: kangasmerkki ja mittatarra. Mittatarra lanseerattiin alunperin Erämessuille 2022, mutta sitä on toivottu lisää ja nyt nämä molemmat tuotteet löytyvät verkkokaupastamme.

Mukavaa kesää ja kiitos yhteistyöstä, jatketaan samaan malliin!

Tärkeitä linkkejä:


Kuvamateriaalit:
 https://mimmitkalastaa.fi/meista/mediapankki/

Täältä löytyvät somekuvat, tapahtumajulisteet, flyerit kuin logotkin. Voit ladata haluamasi tiedostot omalle koneellesi. Jos et pääse kansion materiaaleihin tai sinulla on vaikeuksia vaikkapa ladata niitä käyttöösi, ota yhteyttä niin autamme! 

Kotisivut: https://www.mimmitkalastaa.fi

Tietoa hankkeesta, matalan kynnyksen opastusta kalastusharrastuksen pariin, ohjeita hankkeeseen osallistumiseen, tapahtumat sekä paljon muuta.

Instagram: https://www.instagram.com/mimmitkalastaa

Hankkeen viestintä- ja dialogikanava, jossa sisältö on vapaamuotoisempaa, mutta silti informatiivista mm. tapahtumien suhteen.

Ruorissa ja palveluksessasi!

Olen Tintti Drake, ja vastaan Mimmit kalastaa! -hankkeen navigoinnista. Olen myös kalastava mimmi, ja innostun helposti kohtuuttoman paljon kaikesta kalastukseen liittyvästä, joten kuulen erittäin mielelläni ideoita koskien mahdollisia yhteisiä toimenpiteitä hankkeen puitteissa! Ja mikäli kysyttävää hankkeesta ilmenee, vastaan mielelläni. Kuulumisiin! 

Yhdessä mimmien kalastusharrastuksen puolesta, 

Tintti Drake, yhdessä koko Suomen Vapaa-ajankalastajien henkilökunnan kanssa

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, Fontti, logo, Grafiikka

Kuvaus luotu automaattisesti

Mimmit kalastaa! on Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) koordinoima hanke, jonka tavoitteena on madaltaa tyttöjen ja naisten kalastusharrastuksen aloittamisen kynnystä. Hanke saa rahoitusta MMM:ltä kalastonhoitomaksuvaroista. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Yksi liite • Gmailin tarkastama

 

Onkiminen kruunaa kesäloman (18.6.2023)

Kuva, joka sisältää kohteen clipart, Grafiikka, muotoilu, kuvitus

Kuvaus luotu automaattisesti

 

TIEDOTE 14.6.2023

Julkaistavissa heti


Onkiminen kruunaa kesäloman

 

Vesistön rannalla vietetyt kesäiset onkiretket tarjoavat perheen pienimmillekin sopivan helppoa kalastusta. Onkija tarvitsee välineikseen muutaman metrin mittaisen vavan ja siihen kiinnitettävän onkilaitteen, joita löytyy valmiiksi kasattuina useista kaupoista.Kohoksi kannattaa valita pieni versio ja koukun koollakaan ei kannata liioitella. Pieneen koukkuun tarttuvat kaikenkokoiset kalat, mutta liian suuri koukku ei mahdu aina kalan suuhun ja antaa saaliiksi enimmäkseen nykäisyjä.

Syötteinä suositaan matoja, joita voi etsiä itse sopivan kosteasta eloperäisestä maaperästä ennen ongelle menoa. Onkijan yleisimpiä saaliskaloja ovat ahvenet ja erilaiset särkikalat.

Perinteinen onkiminen kelattomalla vavalla kuuluu maksuttomiin yleiskalastusoikeuksiin. Käytännössä lähes kaikissa seisovissa vesissä voi onkia ilmaiseksi kalastajan iästä riippumatta ilman paikallista maksullista kalastuslupaa ja veroluonteista kalastonhoitomaksua. Suomessa onkimiseen sopivia lampia, järviä ja merenrantaa on runsaasti. Erityisten kalastuskieltojen piirissä olevat vesistöt löytyvät kalatalousviranomaisten ylläpitämästä kalastusrajoitus.fi -palvelusta.

”Kalastusharrastuksen aloittamiseen sopii hyvin onkiminen, joka on helppo ja halpa kalastusmuoto kaiken ikäisille. Edullisen onkivavan ja tarvittavat välineet saa hankittua noin kympillä, eikä kalastuslupiinkaan mene rahaa. Onnistuneen retken saaliista saa valmistettua myös maistuvaa kalaruokaa”, vinkkaa kalastusta nuorille opastava Suomen Vapaa-ajankalastajien kalastalousasiantuntija Petter Nissen.Onkimisen opasvideoita vapaa-ajankalastaja.fi/kalastustapa/onginta/
Vinkkejä syöteistä vapaa-ajankalastaja.fi/syotit/

Suomen Vapaa-ajankalastajien teemavuosi 2023 Kalastus maistuu! tarjoaa ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä oppia käsittelemään omaa saalistaan ja hyödyntämään sitä kotikeittiössä. Kalastus maistuu! -vuoteen voi osallistua kuka tahansa inspiroitumalla kampanjasivuston 52 tapa innostua kalastuksesta  -vinkeistä ja haastelistoista osoitteessa vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu. Vapaa-ajankalastajien kesäkisaan voi osallistua kertomalla, miltä kalastus maistuu osoitteessa vapaa-ajankalastaja.fi/kesakisa. Kilpailuun voi osallistua 31.8. saakka. 

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat

Kalatalousasiantuntija Petter Nissén, puh. 0500 440 923, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju, puh. 045 113 3050, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Alakategoriat

Sivu 1 / 4