Back to Top

Kesän valtakunnalliset leirit (26.5.2020)

SVK:n seuroille ja piireille

 

Levitättehän ystävällisesti tietoa leireistä nuorillenne, kiitos.

Kesän valtakunnalliset leirit

 

Poikkeuksellisista ajoista huolimatta pyrimme järjestämään kesällä kaksi valtakunnallista leiriä. Seuraamme ja noudatamme viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia. Jos koronavirusepidemian takia leireihin tulee muutoksia, tiedotamme siitä ilmoittautuneille henkilökohtaisesti sekä Fisuun-sivuilla.
Leireille ei saa osallistua, jos on yhtään sairas tai perheessä sairastetaan tai tietää altistuneensa koronavirukselle. Leireillä järjestetään mahdollisuuksien mukaan toiminta turvavälejä noudattaen sekä noudatetaan hyvää (käsi)hygieniaa. Riskiryhmäläisiä emme kannusta osallistumaan leireille tänä kesänä.

Fisuun nuorten leiri
SVK järjestää yhdessä Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin kanssa valtakunnallisen Fisuun -nuorten kalastusleirin 6.-8.7. Rautavaaralla Metsäkartanolla (www.metsakartano.com/). Leirillä kalastetaan veneestä sekä rannalta, askarrellaan ja opetellaan saaliin käsittelyä.
Leirin hinta on SVK:n jäsenseurojen jäsenille 35 € ja ulkopuolisille 60 €. Hinta sisältää majoituksen, ruokailut, saunan, askartelumateriaalit sekä ohjatun kalastuksen. Ilmoittautuminen 6.6. mennessä osoitteessa www.fisuun.fi/tapahtumat. Lisätietoja fisuun.fi tai numerosta 044 547 9116.
Leirille mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti 10-17-vuotiaille.

Perheleiri
SVK järjestää yhdessä Kaakkois-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin kanssa valtakunnallisen kalastuksellisen perheleirin 31.7.-2.8. Hollolassa Upilan leirikeskuksessa (http://upila.fi/). Leirin ohjelmassa on mm. monipuolista kalastusta Vesijärvellä, kalastusvälineiden askartelua ja leikkimielistä kisailua.  
Leirin hinta on SVK:n jäsenseurojen jäsenille 35 € (2-15v) ja vanhemmille 60 €. Ulkopuolisille 50 € (2-15v) ja vanhemmille 90 €. Hinta sisältää majoituksen, ruokailut, saunan, askartelumateriaalit sekä ohjatun kalastuksen. Ilmoittautuminen 28.6. mennessä osoitteessa www.fisuun.fi/tapahtumat. Lisätietoja fisuun.fi tai numerosta 044 547 9116.
Leirille mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta (26.5.2020)

Tiedote. Julkaistu: 25.05.2020

Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta

Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastuspäivä eli Vapapäivä järjestetään syksyllä, jos kokoontumiset ovat tuolloin turvallisia. Vapapäivän uusi aika on lauantai 5. syyskuuta. Vapapäivä kerää vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta Metsähallituksen kalastuskohteille eri puolilla Suomea.

Alun perin tapahtuma oli tarkoitus järjestää perinteisesti kesäkuussa kesäloman alkamisen kunniaksi. Poikkeusolojen vuoksi tapahtuma järjestetään nyt syyskuussa koulujen alkamisen kunniaksi.

Vapapäivän järjestävät Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö SVK.

Uusi aika sopii hyvin Vapapäivä-perinteeseen. Tapahtuma on ennen järjestetty koulujen päättymistä seuraavana lauantaina. Nyt useat valmistujaiset on siirretty edeltävälle viikonlopulle ensi syksynä.

Vapapäivä alkaa ohjatuilla kohteilla kello 10. Muilla Vapapäivän kohteilla alaikäiset voivat kalastaa huoltajan kanssa koko päivän ilmaiseksi, kun ilmoittavat nimensä, huoltajan nimen ja kohteen sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kaikille oma uistin

Vapapäivä lanseeraa tänä syksynä nimikkouistimen. Vapapäivä-uistimen on valmistanut Kuusamon Uistin.

Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa. Sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan.

Katso video Vapapäivä-uistimen valmistuksesta (YouTube)

Lue lisää Vapapäivästä (Eräluvat.fi/vapapäivä)

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, Metsähallitus Eräpalvelut, 040 4814890, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, 0400 946968, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vapapäivä-uistimen on valmistanut Kuusamon Uistin. Nimikkouistin ei ole myynnissä, vaan sellaisen saa ainoastaan osallistumalla tapahtumaan. Kuva: Metsähallitus.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

Kalastuskilpailuihin liittyvä tutkimus, kaikki kilpailijat mukaan! (7.5.2020)

Kalastuskilpailuihin liittyvä tutkimus, kaikki kilpailijat mukaan!

 

Jos olette viimeisen kahden vuoden aikana osallistuneet yhteen tai useampaan pilkki-, laituripilkki-, onki-, vetouistelu-, heittokalastus- tai perhokalastuskilpailuun, toivomme että kävisitte vastaamassa alla olevasta linkistä löytyvään Itä-Suomen yliopiston kyselytutkimukseen. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää kalastuskilpailutapahtuman arvoa ja elämyksellisyyttä kalastuskilpailuun osallistuvan näkökulmasta. Tutkimukseen osallistumalla autatte tutkijoita selvittämään kalastustapahtumien arvoa osana perinteistä ja muuttuvaa yhteiskuntaa.

Kyselyyn vastaamiseen kuluu aikaa vastauksista riippuen noin 2-10 minuuttia. Vastaajien kesken arvotaan 10 pientä yllätyspalkintoa. Arvonta suoritetaan kesäkuun aikana. Mikäli haluat osallistua arvontaan (ei ole pakollista), niin jätä yhteystietosi kyselyn lopussa. Itä-Suomen yliopisto kunnioittaa yksityisyyden suojaa ja käsittelemiensä henkilötietojen yksityisyyttä. Yliopisto sitoutuu tietosuojapolitiikassaan huolehtimaan käsittelemiensä henkilötietojen tietosuojasta ja tietoturvasta. Yliopisto noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, Suomen lainsäädäntöä sekä viranomaismääräyksiä ja -ohjeita.

Alla linkki tutkimukseen:

https://webropol.com/s/kalastuskilpailu

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

Piirin kevätkokous siirretty (24.3.2020)

Tiedoksi!

 

Piirin kevätkokous oli suunniteltu pidettävän 16.4.2020 Tampereella, koronaviruksen takia annettujen rajoitusten vuoksi kookous siirretään myöhemmin ilmoittevana ajankohtana pidettäväksi.

 

 

Hallitus

SVK tiedottaa: Suomi Pilkkii -tapahtumat ja SM-pilkki PERUUTETTU!!!

TIEDOTE 12.3.2020

Julkaistavissa heti

Suomi pilkkii -tapahtumat 14.3. ja SM-pilkki 28.3. on peruutettu Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on päättänyt perua kaikki lauantaille 14.3. suunnitellut viralliset juhlavuoden Suomi pilkkii -tapahtumat sekä SM-pilkin, joka oli tarkoitus järjestää Kuopiossa 28.3. 

Suomen hallituksen koronavirukseen liittyviä linjauksia noudattaen SVK on päättänyt peruuttaa viralliset Suomi pilkkii -tapahtumat lauantaina 14.3. Kajaanissa, Mikkelissä, Imatralla, Viitasaarella, Kemissä ja Oulussa. Jo aikaisemmin peruuntuivat Parkanon ja Tampereen Suomi pilkkii -tapahtumat.
Niinikään SVK on päättänyt peruuttaa 28.3. Kuopiossa järjestettävän SM-pilkin. 

Tapahtumiin osallistuvissa vapaaehtoisissa työntekijöissä sekä SM-pilkin kilpailijoissa on paljon iäkkäämpää väkeä ja heidän, samoin kuin kaikkien tapahtumaan osallistuvien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla. SVK seuraa jatkossakin tiivisti hallituksen ja THL:n koronaan liittyvää uutisvirtaa ja tekee tarvittaessa lisää toimenpiteitä harrastajiensa terveyden turvaamiseksi.SVK haluaa kuitenkin kannustaa kaikkia omatoimisesti kalastusharrastuksen pariin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, jota elämme.   

 

Lisätietoja:  
tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806
juhlakoordinaattori Johanna Antila, 050 573 9332 (Suomi pilkkii -tapahtumat)
kalatalousasiantuntija, Marcus Wikström, p. 045 110 2126(SM-pilkki) 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa. 

 

Suomi Pilkkii Tampere 14.3.2020 PERUUTETTU! (12.3.2020)

 

Pilkkimisen ilmaistapahtuma Tampereen Tohlopinjärvellä.
Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan pilkintään ja kaikkeen sen ympärillä. Välineitä on lainaksi rajallinen määrä joten voit ottaa omasi mukaan.

Tapahtuma on osa Suomen Vapaa-ajankalastajien 20-juhlavuotta ja on osa juhlavuoden teematapahtumasarjaa.
Tapahtuma-aika on klo 11-16.

Mukana menossa
Tohlopin luistelurata
Liikkuva Tampere
Hämeen vapaa-ajankalastajapiiri ry
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Fisuun

Oheis-sisältö
-Paikalla saat ostaa makkaraa, lättyjä, kahvia yms.
Voit myös vuokrata luistimia paikanpäältä.
-Partio on paikalla esittelemässä heidän toimintaansa Liikkuva Tampere -hankkeen myötä.

Tapahtuma järjestetään jos jää-olosuhteet sen sallivat.

Tutustu myös muihin 14.3. Suomi pilkkii -tapahtumiin https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/juhlavuosi/


Tapahtuman järjestäjä - Hämeen vapaa-ajankalastaja piiri
Tapahtuma vastaava - Jyri Haapanen/0451693977
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

KUTSU PIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUUN 8.3.2020 (15.2.2020)

KUTSU HÄMEEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUUN 2020

Oriveden Onkijat ry kutsuu vapaa-ajankalastajapiirin seurat pilkkimestaruus-kilpailuun Längelmävedelle Oriveden Säynäniemeen, Säynäniementie 100, sunnuntaina 8.3.2020.

Kilpailuaika: Kilpailuaika kaikissa sarjoissa klo 10 – 14.

Siirtyminen kilpailualueelle alkaa n. klo 9.15 ja kilpailijan on palattava maalialueelle klo 15.00 mennessä.

Sarjat ja osanottomaksut: N, NV 60, M, MV 60, MV 70, nuoret N12 (2008 ja jälkeen syntyneet), N15 (2005 -2007) ja N19 (2001-2004), naisten joukkue (3 kilpailijaa), naisveteraanien (3), miesten (3), miesveteraanien (3) ja nuorten (3) joukkue. Miesveteraanien ja nuorten joukkueisiin voi kuulua osanottajia kaikista veteraanien ja nuorten sarjoista.

Osanottomaksut henkilökohtaisissa aikuisten sarjoissa 15 €, nuoret ilmaiseksi. Joukkuemaksut aikuisten sarjoissa 10 €, nuorten joukkueet ilmaiseksi.

Osanottomaksut maksetaan kilpailupäivän aamuna seuroittain kilpailutoimistoon käteisellä ja toimistosta saa kilpailukortit.

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SVK:n SM-pilkin sääntöjä soveltuvin osin, poikkeuksena sarjajako. Akkukaira on sallittu kaikissa veteraanisarjoissa. Kalapussit jaetaan punnituksessa.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen kilpailuun on tehtävä Sirpa Vuohelaiselle 3.3. mennessä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse Isonkiventie 4 B 4, 35300 Orivesi. Jälki-ilmoittautumiset ja mahdolliset joukkuemuutokset on tehtävä viimeistään kilpailutoimistoon, joka avataan kilpailupäivänä Säynäniemessä klo 8.00.

Yhteyshenkilönä toimii Sirpa Vuohelainen puhelin 0400 635664.

Ravintola: Säynäniemen päärakennuksessa toimii kisaravintola, josta saa keittoa, kahvia ja juomia. Ulkogrillistä saa makkaraa.

Tervetulotoivotuksin Oriveden Onkijat ry

SVK:n jäsenet Venemessuille alennettuun hintaan! (26.1.2020)


SVK:n jäsenet Venemessuille alennettuun hintaan! SVK:n ja Venemessujen tekemän sopimuksen mukaan järjestömme jäsenet pääsevät tänä vuonna messuille alennettuun hintaan. Venemessut ovat Helsingin messukeskuksessa 7.-16.2. Lippuedun saat seuraavasti

 

  • etukoodi: SVK20   
  • Aikuisten lippu 14 e, norm. 16–19 e  
  • Voimassa 17.12.2019–16.2.2020 messujen lippukaupassa: https://shop.messukeskus.com/

Tervetuloa venemessuille. Löydät sieltä myös hallista 2 kalastuspuolelta järjestömme osaston, jossa kerromme ajankohtaisesta toiminnasta, juhlavuodesta, Viehekalastuksen SM -kisasta, haukitehtaista ja paljon muusta. Osastollamme on mukana myös Metsähallitus myymässä kalastonhoitomaksua. Tulehan turisemaan! 

t: Jaana Vetikko  Jaana Vetikkotiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinkipuh. +358 50 525 7806Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Alakategoriat

Sivu 1 / 3