Ilkka Keinänen on Vuoden Vapaa-ajankalastaja 2024 – tuonut aktiivisesti esille SVK:n toiminnan painopisteitä ja lisännyt vapaa-ajankalastuksen vetovoimaa

Suomen Vapaa-ajankalastajat ry (SVK) on valinnut Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi 2024 Ilkka Keinäsen Hämeenlinnasta. Valinta julkistettiin SVK:n kevätkokouksessa tänään Tampereella. Sitä perusteltiin muun muassa Keinäsen järjestön tunnettuutta ja kalastuksen vetovoimaa lisänneellä pitkäkestoisella toiminnalla.

Vuoden Vapaa-ajankalastaja Ilkka Keinänen keväisellä siikaongella. Kuva: Ilkka Keinäsen arkisto.

Valintaperusteluissa nostettiin esiin myös se, että Keinänen on tarttunut innokkaasti toimeen SVK:n uusien toimintamuotojen ja hankkeiden edistämiseksi. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi naisille ja tytöille suunnattu Mimmit Kalastaa -hanke sekä aikuispilotit. Jälkimmäisiä hän on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa myös SVK:n aikuistoimikunnan jäsenenä.

Kestävän kalastuksen edistämisessä ja kalastusharrastuksen vetovoimaisuuden lisäämisessä Keinäsen panos on myös ollut merkittävä. Hän muun muassa organisoi SVK:n viehekierrätyshankkeessa vieheiden kunnostuksen ja niiden jakamisen edelleen nuorille kalastuksen harrastajille Hämeen Vapaa-ajankalastajapiirin alueella.

Järjestötoimintaa Keinänen taas on vienyt eteenpäin esimerkiksi olemalla mukana oman seuransa Hämeenlinnan Urheilukalastajien toiminnan uudistamisessa muuttamalla sen toimintatapoja, tehostamalla yhteistyökumppanuuksien hankintaa sekä viestintää. Tämän ansiosta seura on saanut niin uusia jäseniä kuin uusia toimijoitakin. Hän on myös yksi nuorille ja lapsille suunnatun kalastusseura Fisuun Hämeenlinnan puuhamiehistä ja sen perustajista.

Positiivisesti hämmentynyt

Ilkka Keinänen, joka on Hämeen Vapaa-ajankalastajapiirin hallituksen jäsen, kertoo olleensa positiivisesti hämmentynyt valinnastaan Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi.
”Olen ollut ns. joka paikan höylä, mutta hyvin myös ajan hengessä mukana, ja vienyt eteenpäin SVK:n uusia hankkeita kuten Mimmit Kalastaa -tapahtumia ja aikuispilotteja. Se varmaan osaltaan vaikutti valintaani”, hän itse arvioi.

Jo lapsesta asti kalastanut ja pitkään seuratoiminnassa mukana ollut Keinänen painottaa, ettei kaikesta toimimisesta vapaa-ajankalastuksen hyväksi kuulu vaatia rahaa.
”Pyyteettömyys on ehkä turhan juhlava sana tässä yhteydessä, mutta talkootyön merkitystä haluan erityisesti korostaa seurojen toiminnan pyörittämisessä”, hän sanoo.

Valintansa lisäksi Keinänen antaa SVK:lle kiitosta siitä, että kentän ääntä on ruvettu aiempaa paremmin kuuntelemaan ja ottamaan huomioon.
”Tampereella nyt lauantaina ja sunnuntaina järjestettävät Vapaa-ajankalastajien piiritreffit ovat hyvä esimerkki siitä, miten tieto saadaan kulkemaan järjestö-, piiri- ja seuratasojen välillä”, hän sanoo.

Samoin järjestö- ja somekoulutukset, joita SVK ilmaiseksi jäsenilleen tarjoaa, ovat olleet Keinäsen mielestä askel parempaan suuntaan.
”Viime vuosina onkin aiempaa paremmin tiedostettu, ettei toimintamme ole pelkkää kalastusta, vaan myös vaikkapa järjestötoimintaa, johon on nyt entistä paremmat edellytykset mainittujen koulutusten ansiosta”, hän toteaa.

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat, tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ilkka Keinänen, puh. 044 910 0910, ilkka.keinäTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.