TIEDOTE 26.7.2022

Julkaistavissa heti

 

Lauantaina noin 350 onkijaa tavoittelee Suomen mestaruutta Peräseinäjoen Kalajärvellä

SM-onki kilpaillaan lauantaina 30.7. Peräseinäjoen Kalajärvellä. Suomen mestaruutta tavoittelee noin 350 innokasta onkijaa, joten odotettavissa on kova mitalikamppailu. Tunnetusti kalaisa kilpailujärvi voi tarjota onkijoille todellisia yllätyksiä.SM-onki on onkijoille kesän odotetuimpia tapahtumia. Vuoden 2022 kilpailu vie kilpakansan Pohjanmaalle, jossa odottaa kutkuttava ja kutsuva Kalajärvi. Kalajärvi on Kyrönjoen tulvasuojelun takia rakennettu tekojärvi ja järven pohja on osittain turvetta. Turvepohja onkijan tuleekin ottaa huomioon onkiessa, ettei koukku jää vahingossa makaamaan turpeen sisälle, jolloin se on samalla kalojen ulottumattomissa.

Kalalajien kirjo Kalajärvellä on laaja. Yleisimmät onkijan saaliskalat ovat särki, ahven, lahna ja kiiski. Kalajärvessä ui runsaasti isoa ahventa, eivätkä yli kilon lahnat ole harvinaisuuksia, joten niitä kannattaa ehdottomasti tavoitella. Kuhan tai hauenkaan saaminen ongella ei ole tavatonta. Tässä rennossa ja perinteikkäässä tapahtumassa nähdään siis lähes takuuvarmasti komeita saaliita.Onkimisella on oma paikkansa suomalaisten sydämissä ja suvessa. Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa kokeilemaan tätä rentoa ja kiireetöntä kalastusmuotoa nyt loppukesän kynnyksellä. Onkivavat voidaan ottaa mukaan reissuun, mutta kohteena voi yhtä lailla olla oma mökkijärvi tai vaikkapa merenranta.
Onkiminen kuuluu yleiskalastusoikeuksiin, eikä vaadi erillistä kalastuslupaa. Poikkeuksena ovat niin sanotut erityiskalastusalueet, joihin kalastuslupa vaaditaan. On myös muistettava, ettei vaelluskalavesistöjen koski- tai virtapaikoissa saa onkia. Mahdolliset kalastuskieltoalueet selviävät näppärästi osoitteesta https://kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus.
Lisätietoja:  
SM-ongen kilpailujohtaja Tero Kankaanpää, p. 044 547 7096
Marcus Wikström, SVK:n kilpailuvastaava, p. 045 110 2126

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi