Back to Top

Pm-ONKI 11.8.2024 KILPAILUKUTSU (10.7.2024 korjattu)

Pm-ONKI 2024 KILPAILUKUTSU

 

SÄÄKSMÄEN MAASILTA
(Uittamon levähdysalue, Hämeenlinnan tie 29, 37700 Valkeakoski)


SUNNUNTAI 11.8.2024 klo 10–14.00, Arvonta alkaa n, 9.00
Ilmoittautuminen sähköisesti ennakkoon 28.7.2024 mennessä.
(ei jälki-ilmoittautumista) osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sarjat ja Joukkueet:
Nuoret alle 19 v, 15 v ja 12v (joukkue 2 kilpailijaa)
Naiset ( (joukkue 2 kilpailijaa)
Naisveteraanit 65 v (joukkue 2 kilpailijaa)
Miehet  (joukkue 3 kilpailijaa)
Miesveteraanit 65 v (joukkue 3 kilpailijaa)


Kilpailumaksut seuran tilille FI28 5472 0440 0467 77   4.8.2024 mennessä.


Osallistumismaksut:
Aikuiset 15 euroa, Nuoret 0 euroa
Naisten joukkueet 10 euroa, nuorten joukkueet 0 euroa
Mies- ja miesveteraanijoukkueet 15 euroa

Kilpailun johto ja lisätiedot, Erja Metsävuori 050 5895915 klo 16:00 jälkeen tai tekstiviestillä


Paikalla PUFFETTI!!! (kahvia, sämpylää, makkaraa, ym.) KÄTEISMAKSU


Paikalla myös toukka/matomyynti piste ja kalastustarvikkeita.

 

TERVETULOA!!!

 

Toijalan Seudun Kalamiehet ry.

 

 

SVK:n uudet verkkosivut kaikille kalastuksen ystäville – tule tutustumaan! (21.6.2024)

Kuva, joka sisältää kohteen clipart, Grafiikka, muotoilu, kuvitus

Kuvaus luotu automaattisesti

 

TIEDOTE 20.6.2024
Julkaistavissa heti

Uudet verkkosivut kaikille kalastuksen ystäville – tule tutustumaan!

Suomen Vapaa-ajankalastajien verkkosivut uudistuvat. Olemme avanneet uudet ja entistäkin paremmat verkkosivumme. Vaikka sivut ovat vielä kehitysvaiheessa, haluamme jo nyt toivottaa teidät tervetulleiksi tutustumaan osoitteessa vapaa-ajankalastaja.fi.

Uudet sivumme tarjoavat kattavan kokonaisuuden neuvontapalveluja ja monipuolista sisältöä kaikille kalastuksesta kiinnostuneille. Uudistuksen myötä olemme panostaneet erityisesti selkeään ja käyttäjäystävälliseen sisältö- ja valikkorakenteeseen, jotta löydät etsimäsi tiedon vaivatta. Lisäksi graafinen ilmeemme on kokenut merkittävän parannuksen, mikä tekee sivuilla vierailusta entistä miellyttävämpää.

Mobiilioptimoinnin myötä sivujemme käyttö sujuu nyt saumattomasti myös älypuhelimilla ja tableteilla. Uusilta sivuiltamme on myös aiempaa helpompaa jakaa sisältöjä suoraan sosiaalisen median kanaviin, joten pysyt aina ajan tasalla ja voit jakaa mielenkiintoiset kalastusvinkit ja tapahtumat helposti ystävillesi.

Sivujemme suurena uutuutena on valtakunnallinen keskitetty kalastuksen tapahtumakalenteri, johon on jo nyt lisätty yli 50 erilaista tapahtumaa. Tavoitteenamme on luoda kalastusaktiivisuutta edistävä kalenteri, joka kokoaa yhteen Suomen Vapaa-ajankalastajien sekä sen piirien ja jäsenseurojen tapahtumat. Näin löydät helposti osallistumismahdollisuuksia ja tapahtumia, jotka sopivat juuri sinulle.

Pian julkaistavat automaattisesti Sense-jäsenrekisteristä päivittyvät kalastusseuratiedot tarjoavat ajankohtaista tietoa seurojen toiminnasta ja tapahtumista. Lisäksi vapaa-ajankalastajapiirien kotisivut tulevat jatkossa vapaa-ajankalastaja.fi -sivujen alaisuuteen, mikä varmistaa kaikille piireille laadukkaan ja yhtenäisen netti-ilmeen.Uusien verkkosivujemme tärkein tavoite on tukea kalastusharrastusta sekä edistää jäsenseurojen jäsenhankintaa ja tapahtumien järjestämistä. Tule siis mukaan ja koe kalastuksen ilo uusilla verkkosivuillamme!

Lisätietoja:
Tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Järjestöasiantuntija Pekka Lehdes, p. 040 586 8089, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

 

 

Vapaa-ajankalastajien kalastuskesä kutsuu testaamaan, tunnetko vettemme kalat (12.6.2024)

TIEDOTE 6.6.2024
Julkaistavissa heti

 

Vapaa-ajankalastajien kalastuskesä kutsuu testaamaan, tunnetko vettemme kalat

 

Kesällä Suomi kalastaa. Vapaa-ajankalastajien kesävinkit kannustavat kalastamaan monipuolisesti niin kaupungeissa kuin maallakin. Kalastus maistuu - 52 tapaa innostua kalastuksesta -kesävinkeistä saa uutta virtaa harrastukseen niin kokenut kuin aloitteleva kalastaja. Vapaa-ajankalastajien kesäkisa kutsuu testaamaan, tunnistatko vettemme kalat.

Kesä on kalastuksen kulta-aikaa. Lomakausi, avovedet ja mökkielämä kutsuvat kalastuksen pariin niin rannoille, laitureille, koskiin kuin veneisiinkin.
“Suomessa kalastuksen harrastajia on viimeisten selvitysten mukaan 1,8 miljoonaa. Voidaan siis perustellusti sanoa, että Suomi on kalastavaa kansaa. Tästä isosta harrastajajoukosta suuri osa aktivoituu juuri kesällä. Kalastus kuuluukin olennaisena osana suomalaiseen kesäkulttuuriin ja mielenmaisemaan”, toteaa Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko.
“Kesäkeittiöissä kannattaa olla liikkeellä ennakkoluulottomalla asenteella ja valmistaa monipuolisesti kotimaista kalaa, myös särkikaloja”, jatkaa Vetikko ja muistuttaa samalla huolehtimaan asianmukaisesta kalojen alkukäsittelystä sekä kylmäketjusta. 

“Neljä vuodenaikaa ja runsaslukuiset vesistöt mahdollistavat maassamme monipuolisen kalastusharrastuksen. Jos tutuimmat kalastusmuodot ovat jo hallussa ja kaipaa uutta, voi tänä kesällä tutustua vaikkapa lajikalastukseen. Kyseessä voisi sanoa olevan eräänlainen jännittävä vedenalaisten aarteiden etsinnän muoto. Lajikalastuksessa kalalajien tunnistamisen taito harjaantuu kuin huomaamatta. Lajikalastuksesta olemme julkaisseet juuri uunituoreet neuvontavideot Vapaa-ajankalastajien YouTube-kanavalla. Kesäkuussa on käynnistynyt myös nuorten lajikalastuskisa Fisuun fongaus, johon voi osallistua mistä päin maata tahansa”, kertoo Vapaa-ajankalastajien koordinaattori Johanna Antila.  

Vapaa-ajankalastajien kesäkisassa pääsee testaamaan, tunnetko vettemme kalat


Suomen Vapaa-ajankalastajien tämän vuoden kesäkisassa pääsee testaamaan, tunnetko vettemme kalat.
“Jokaisen kesäkalastajankin on hyvä tuntea yleisimmät kalalajit. Omaa tunnistustaitoa voi kehittää melko helposti. Tänä kesänä innostammekin kansalaisia harjaannuttamaan omaa kalalajien tunnistustaitoa ja siihen hyvän alkusysäyksen saa kesäkisamme testistä”, kannustaa Antila.  

Kalantunnistustestin voi tehdä ja kesäkisaan osallistua 3. syyskuuta saakka Suomen Vapaa-ajankalastajien nettisivulla vapaa-ajankalastaja.fi/kesakisa.

Näin osallistut Kalastus maistuu! -teemavuoteen


Suomen Vapaa-ajankalastajien teemavuosi 2024 Kalastus maistuu! haluaa tarjota ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä oppia käsittelemään omaa saalistaan ja hyödyntämään sitä kotikeittiössä. Kalastus maistuu! -vuoteen voi osallistua kuka tahansa inspiroitumalla kampanjasivuston vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu vinkeistä ja haastelistoista ja jakamalla niitä eteenpäin. 

Lisätietoja:

Suomen Vapaa-ajankalastajat

tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

koordinaattori Johanna Antila, p. 050 573 9332, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.

----------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Onginnan Suomen mestaruudet ratkaistiin Kimolan kanavalla – Suurimman saaliin onki Sinikka Mäkinen (12.6.2024)

TIEDOTE 9.6.2024

Julkaistavissa heti

 

Onginnan Suomen mestaruudet ratkaistiin Kimolan kanavalla
– Suurimman saaliin onki Sinikka Mäkinen

 

Onkikansan kohokohta, eli SM-onki järjestettiin tänään sunnuntaina Kimolan kanavalla. Viimeksi kanavalla kilpailtiin samoissa merkeissä vuonna 2016 ja vesistö on selkeästi onkijoiden suosiossa. Tapahtumaan ilmoittautui mukaan jopa 460 kilpailijaa.

Kimolan kanavan soveltuvuutta kilpailunäyttämöksi ei käy kieltäminen. Tilaa löytyy runsain mitoin ja kanavan penkat soveltuvat mainiosti onkimiseen. Kalaakin löytyy; pinnassa liplattelevasta salakasta lähtien aina pohjamutia penkovaan lahnaan saakka. Myös selkeitä bonuskaloja löytyy, kuten kuhia, kookkaita ahvenia ja haukia.Kilpailuaamun kova tuuli toi ennustetun kuurosateen ja kilpailijat joutuivat pikaisesti kaivamaan sadesuojat esiin. Kylmähkö ja märkä keli ei kuitenkaan vannoutuneita onkijoita estänyt, vaan mieli pysyi virkeänä ja taistelu kirkkaimmista mitaleista jatkui viimeiselle sekunnille asti. Suurimman saaliin onnistui tällä kertaa jallittamaan naisveteraanisarjassa kilpaillut ja Kalahuoveja edustanut Sinikka Mäkinen. Hänen saalispussinsa painoi reilut puolitoista kiloa.

Naisten sarjan voitti viime vuoden tapaan Lakeuden Urheilukalastajia edustanut Heidi Pernu. Miesten sarjan kultamitali meni Padasjoen Kalakerhon Jukka Helvilälle ja miesveteraaneissa kullan arvoisesti onki Erkki Kotiranta Haminan Kalaveikoista.

Alle 12-vuotiaiden sarjavoitto meni Elias Oikaraiselle Viitasaaren Kalavereista. Alle 15-vuotiaiden sarjan kultamitalin nappasi Elmo Kiiski Lahden Seudun Nuorista Pyytäjistä. Alle 19-vuotiaiden sarjan voitti Savonlinnan Urheilukalastajia edustanut Eeli Turunen.

 

Lisää kilpailutuloksia osoitteessa http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/tulokset/.

 

Lisätietoja:
SM-ongen kilpailunjohtaja Sami Kainulainen, p. 050 559 3357
SVK:n kalatalousasiantuntija Marcus Wikström p. 045 110 2126
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.

-----------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

 

Ilkka Keinänen on Vuoden Vapaa-ajankalastaja 2024 (15.5.2024)

Ilkka Keinänen on Vuoden Vapaa-ajankalastaja 2024 – tuonut aktiivisesti esille SVK:n toiminnan painopisteitä ja lisännyt vapaa-ajankalastuksen vetovoimaa

Suomen Vapaa-ajankalastajat ry (SVK) on valinnut Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi 2024 Ilkka Keinäsen Hämeenlinnasta. Valinta julkistettiin SVK:n kevätkokouksessa tänään Tampereella. Sitä perusteltiin muun muassa Keinäsen järjestön tunnettuutta ja kalastuksen vetovoimaa lisänneellä pitkäkestoisella toiminnalla.

Vuoden Vapaa-ajankalastaja Ilkka Keinänen keväisellä siikaongella. Kuva: Ilkka Keinäsen arkisto.

Valintaperusteluissa nostettiin esiin myös se, että Keinänen on tarttunut innokkaasti toimeen SVK:n uusien toimintamuotojen ja hankkeiden edistämiseksi. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi naisille ja tytöille suunnattu Mimmit Kalastaa -hanke sekä aikuispilotit. Jälkimmäisiä hän on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa myös SVK:n aikuistoimikunnan jäsenenä.

Kestävän kalastuksen edistämisessä ja kalastusharrastuksen vetovoimaisuuden lisäämisessä Keinäsen panos on myös ollut merkittävä. Hän muun muassa organisoi SVK:n viehekierrätyshankkeessa vieheiden kunnostuksen ja niiden jakamisen edelleen nuorille kalastuksen harrastajille Hämeen Vapaa-ajankalastajapiirin alueella.

Järjestötoimintaa Keinänen taas on vienyt eteenpäin esimerkiksi olemalla mukana oman seuransa Hämeenlinnan Urheilukalastajien toiminnan uudistamisessa muuttamalla sen toimintatapoja, tehostamalla yhteistyökumppanuuksien hankintaa sekä viestintää. Tämän ansiosta seura on saanut niin uusia jäseniä kuin uusia toimijoitakin. Hän on myös yksi nuorille ja lapsille suunnatun kalastusseura Fisuun Hämeenlinnan puuhamiehistä ja sen perustajista.

Positiivisesti hämmentynyt

Ilkka Keinänen, joka on Hämeen Vapaa-ajankalastajapiirin hallituksen jäsen, kertoo olleensa positiivisesti hämmentynyt valinnastaan Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi.
”Olen ollut ns. joka paikan höylä, mutta hyvin myös ajan hengessä mukana, ja vienyt eteenpäin SVK:n uusia hankkeita kuten Mimmit Kalastaa -tapahtumia ja aikuispilotteja. Se varmaan osaltaan vaikutti valintaani”, hän itse arvioi.

Jo lapsesta asti kalastanut ja pitkään seuratoiminnassa mukana ollut Keinänen painottaa, ettei kaikesta toimimisesta vapaa-ajankalastuksen hyväksi kuulu vaatia rahaa.
”Pyyteettömyys on ehkä turhan juhlava sana tässä yhteydessä, mutta talkootyön merkitystä haluan erityisesti korostaa seurojen toiminnan pyörittämisessä”, hän sanoo.

Valintansa lisäksi Keinänen antaa SVK:lle kiitosta siitä, että kentän ääntä on ruvettu aiempaa paremmin kuuntelemaan ja ottamaan huomioon.
”Tampereella nyt lauantaina ja sunnuntaina järjestettävät Vapaa-ajankalastajien piiritreffit ovat hyvä esimerkki siitä, miten tieto saadaan kulkemaan järjestö-, piiri- ja seuratasojen välillä”, hän sanoo.

Samoin järjestö- ja somekoulutukset, joita SVK ilmaiseksi jäsenilleen tarjoaa, ovat olleet Keinäsen mielestä askel parempaan suuntaan.
”Viime vuosina onkin aiempaa paremmin tiedostettu, ettei toimintamme ole pelkkää kalastusta, vaan myös vaikkapa järjestötoimintaa, johon on nyt entistä paremmat edellytykset mainittujen koulutusten ansiosta”, hän toteaa.

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat, tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ilkka Keinänen, puh. 044 910 0910, ilkka.keinäTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.

Hämeen piirin kevätkokous 2024 (11.4.2024) päiv. 2.5.2024

Tiedoksi jäsenseuroille

Hämeen Vapaa-ajankalastajapiirin kevätkokous  pidetään keskiviikkona 15.5.2024 klo 18. Lahdesjärven ABC:llä Tampereella.

(Tiedoksi kevätkokoukseen saapuville. Pysäköintiaika huoltoasemalla on rajoitettu kahteen tuntiin.
Käykää rekisteröimässä lupa pysäköintiin kirjaamalla kassalla olevaan laitteeseen autonne
rekisterinumero. Pysäköintivalvoja varmistuu luvan voimassaolosta annetun rekisterinumeron perusteella.)

 

Kevätkouksessa käsitellään sille määrätyt sääntömääräiset asiat.

Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo 17.30

Kokouskutsu  liitteineen lähetetään 1.5.24. mennessä,  kokouskutsu lähetetty jäsenseuroille liitteineen, posti lähetetty jäsenseurojen postin vastaanottajille.

Terveisin piirihallitus
Virroilla 11.4.2024Hämeen Vapaa-ajankalastajapiiri ry
Jouko Lepistö, puheenjohtaja
Levonniementie 52, 34930 Liedenpohja
0400 928765

 

 

PM-PILKKI 10.3.2024 ORIVESI SÄYNÄNIEMI tulokset (12.3.2024)

PM-PILKKI 10.3.2024 ORIVESI SÄYNÄNIEMI

 

NUORET ALLE 12V

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Montonen Niklas

Oriveden Onkijat

3

1989

2

Arvola Jenna

Oriveden Onkijat

1

1485

3

Lehtinen Arttu

Oriveden Onkijat

3

1308

4

Naskali Aaro

Oriveden Onkijat

4

412

5

Tenkanen Vilho

Oriveden Onkijat

4

43

 

NUORET ALLE 15V

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Pesonen Paavo

Oriveden Onkijat

4

1486

         

 

NUORET ALLE 19V

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Salmi Leo

Valkeakosken Kalaveikot

1

2618

2

Salmi Onni

Valkeakosken Kalaveikot

1

1389

         

NAISET

       
         

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Pernu Heidi

Fisuun Tampere

1

5350

2

Huhtala Tarja

Fisuun Tampere

1

5308

3

Leskinen Riikka

Pälkäneen Pilkkijät

 

2054

4

Kivimäki Tuula

Vilppulan Pilkkijät

 

1100

5

Nilosaari Virpi

Parkanon Urheilukalastajat

 

918

6

Ouni Anu

Lentokala

 

658

7

Kivioja Seija

Linnavuoren Urheilukalastajat

 

122

8

Ronkonen Katariina

Oriveden Onkijat

 

94

               

N 65

       
         

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Tuominen Vuokko

Virtain Pilkkijät

1

3800

2

Siitonen Irene

Oriveden Onkijat

 

3420

3

Tuppurainen Mirja

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

3145

4

Vuohelainen Sirpa

Oriveden Onkijat

1

2632

5

Silmonen Ansa

Virtain Pilkkijät

1

2568

6

Helin Hilkka

Lentokala

1

2385

7

Nykänen Kerttu

Oriveden Onkijat

2

1485

8

Huttunen Raija

Lentokala

1

1315

9

Hakkola Ritva

Hauhon Urheilukalastajat

 

1175

10

Villenius Helena

Oriveden Onkijat

2

1150

11

Kahilainen Irma

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

990

12

Kujanpää Lea

Oriveden Onkijat

1

660

13

Järvinen Marja

Hattulan Kalamiehet

 

481

         

MIEHET

       
         

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Saarinen Niko

Hattulan Kalamiehet

1

14995

2

Mustalahti Atte

Linnavuoren Urheilukalastajat

1

12208

3

Korkeila Jyri

Hattulan Kalamiehet

1

11178

4

Salminen Jouni

Virtain Pilkkijät

1

8644

5

Laaksonen Kimmo

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

8554

6

Salminen Urpo

Virtain Pilkkijät

1

7595

7

Särkkä Mikko

Lentokala

1

7087

8

Virtanen Petro

Hattulan Kalamiehet

1

6937

9

Sauren Mika

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

5700

10

Lehto Kalle

Valkeakosken Kalaveikot

1

5130

11

Siivonen Markus

Tervakosken Kalakilta

 

5032

12

Mäkinen Samu

Valkeakosken Kalaveikot

1

4950

13

Saarinen Marko

Linnavuoren Urheilukalastajat

1

4682

14

Mutanen Juha

Valkeakosken Kalaveikot

1

4307

15

Tanner Pasi

Linnavuoren Urheilukalastajat

1

4174

16

Musturi Tommi

Oriveden Onkijat

 

3750

17

Bankowski Tommy

Oriveden Onkijat

 

3657

18

Laurila Kai

Virtain Pilkkijät

 

3061

19

Mattila Kristian

Lentokala

1

3014

20

Rantanen Juha-Matti

Lentokala

1

2920

21

Korhonen Ila

Hämeenlinnan Urheilukalastajat

 

2365

22

Lehtimäki Pasi

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

1850

23

Nilosaari Kari

Parkanon Urheilukalastajat

 

1665

24

Matero Timo

Linnavuoren Urheilukalastajat

 

483

25

Toiva Tomi

Linnavuoren Urheilukalastajat

 

373

26

Siivonen Lassi

Hattulan Kalamiehet

 

0

26

Mäkelä Jari

Kaivolan Kalastusseura

 

0

26

Murtokanta Jussi

Virtain Pilkkijät

 

0

         

MV 60

       
         

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Matikainen Pekka

Toijalan Seudun Kalamiehet

 

7612

2

Hiitiö Keijo

Pälkäneen Pilkkijät

1

7135

3

Välkki Pekka

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

6969

4

Kaasalainen Hannu

Linnavuoren Urheilukalastajat

 

5914

5

Käpylä Jukka

Kolhon Kalaveikot

1

5877

6

Mustalahti Tapio

Linnavuoren Urheilukalastajat

1

5739

7

Järvinen Pertti

Hattulan Kalamiehet

1

5366

8

Kortelahti Ari

Kolhon Kalaveikot

1

4854

9

Kuusinen Pekka

Toijalan Seudun Kalamiehet

2

4120

10

Soikka Eino

Lentokala

1

3256

11

Nieminen Oiva

Lentokala

2

2184

12

Leppänen Ahti

Hattulan Kalamiehet

1

2114

13

Mäkisalo Hannu

Hauhon Urheilukalastajat

1

2111

14

Järvinen Kari

Virtain Pilkkijät

1

1989

15

Lehtimäki Esa

Lentokala

1

1762

16

Hietanen Kalevi

Vilppulan Pilkkijät

 

1250

17

Rämö Jari

Pälkäneen Pilkkijät

1

894

18

Köykkä Petri

Vilppulan Pilkkijät

 

690

19

Kivimäki Hannu

Vilppulan Pilkkijät

 

600

20

Tuominen Kenneth

Toijalan Seudun Kalamiehet

2

424

         

MV 70

       
         

Sijoitus

Nimi

Seura

Joukkue

Saaliin paino

1

Rantanen Väinö

Oriveden Onkijat

1

9612

2

Kovanen Juhani

Lentokala

2

5650

3

Koivuaho Markku

Keski-Hämeen Kilpakoukku

 

4629

4

Koskinen Pertti

Hauhon Urheilukalastajat

1

4556

5

Huhtakallio Pertti

Kangasalan Kalaveikot

1

4553

6

Piironen Pertti

Kangasalan Kalaveikot

1

4104

7

Siitonen Erkki

Oriveden Onkijat

 

3896

8

Tuominen Onni

Hattulan Kalamiehet

1

3843

9

Honkanen Veini

Lempäälän Pilkki-Miehet

 

3833

10

Helin Matti

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

3639

11

Toivonen Antti

Virtain Pilkkijät

1

3184

12

Virtanen Matti

Hauhon Urheilukalastajat

1

3168

13

Leskinen Raimo

Pälkäneen Pilkkijät

1

3015

14

Käpynen Antti

Toijalan Seudun Kalamiehet

 

2750

15

Mannila Esa

Oriveden Onkijat

 

2736

16

Koivusalo Alpo

Lentokala

1

2655

17

Sipilä Antti

Oriveden Onkijat

1

2483

18

Pennanen Ahti

Lentokala

 

2423

19

Manninen Heino

Oriveden Onkijat

1

2321

20

Heikkinen Kauko

Kangasalan Kalaveikot

1

2206

21

Murtokanta Kalle

Virtain Pilkkijät

1

1961

22

Tonttila Tarmo

Lempäälän Pilkki-Miehet

 

1906

23

Huurre Arto

Toijalan Seudun Kalamiehet

1

1705

24

Oksanen Martti

Linnavuoren Urheilukalastajat

1

1329

25

Kahilainen Rainer

Linnavuoren Urheilukalastajat

1

1131

26

Kukko Erkki

Lentokala

2

1100

27

Kivinen Reijo

Kolhon Kalaveikot

1

793

28

Helin Markku

Toijalan Seudun Kalamiehet

2

776

29

Leppälä Kalevi

Parkanon Urheilukalastajat

 

465

30

Ala-Herttuala Ari

Vilppulan Pilkkijät

 

161

       

 

 

JOUKKUETULOKSET

NUORET

 1. Valkeakosken Kalaveikot (Salmi Leo, Salmi Onni)       4007g
 2. Oriveden Onkijat 3 (Montonen Niklas, Lehtinen Arttu) 3297g
 3. Oriveden Onkijat 1 (Arvola Jenna, Pesonen Paavo)    2971g
 4. Oriveden Onkijat 4 (Naskali Aaro, Tenkanen Vilho)       455g

NAISET + NAISVETERAANIT

 1. Fisuun Tampere 1 (Huhtala Tarja, Pernu Heidi)             10658g
 2. Virtain Pilkkijät 1 (Tuominen Vuokko, Silmonen Ansa)    6368g
 3. Toijalan Seudun Kalamiehet 1 (Kahilainen Irma, Tuppurainen Mirja) 4135g
 4. Lentokala 1 (Helin Hilkka, Huttunen Raija)                     3700g
 5. Oriveden Onkijat 1 (Vuohelainen Sirpa, Kujanpää Lea) 3292g
 6. Oriveden Onkijat 2 (Nykänen Kerttu, Villenius Helena)  2635g

MIEHET

 1. Hattulan Kalamiehet 1 (Saarinen, Virtanen, Korkeila)                 33110g
 2. Linnavuoren Urheilukalastajat 1 (Mustalahti, Tanner, Saarinen) 21064g
 3. Virtain Pilkkijät 1 (Salminen J., Salminen U., Laurila)                 19300g
 4. Toijalan Seudun Kalamiehet 1 (Lehtimäki, Sauren, Laaksonen) 16104g
 5. Valkeakosken Kalaveikot 1 (Mäkinen, Lehto, Mutanen)              14387g
 6. Lentokala 1 (Särkkä, Rantanen, Mattila)             13021g

MIESVETERAANIT 60 JA 70

 1. Oriveden Onkijat 1 (Manninen, Sipilä, Rantanen)                            14416g
 2. Toijalan Seudun Kalamiehet 1 (Helin Matti, Välkki, Huurre)             12313g
 3. Kolhon Kalaveikot 1 (Kortelahti, Käpylä, Kivinen)                             11524g
 4. Hattulan Kalamiehet 1 (Järvinen, Leppänen, Tuominen)                  11323g
 5. Pälkäneen Pilkkijät 1 (Rämö, Hiitiö, Leskinen)                                  11044g
 6. Kangasalan Kalaveikot 1 (Piironen, Huhtakallio, Heikkinen)             10863g
 7. Hauhon Urheilukalastajat (Mäkisalo, Koskinen, Virtanen)                   9835g
 8. Lentokala 2 ( Nieminen, Kukko, Kovanen)                                          8934g
 9. Linnavuoren Urheilukalastajat 1 (Mustalahti, Oksanen, Kahilainen)   8199g
 10. Lentokala 1 (Soikka, Lehtomäki, Koivusalo)                                       7673g
 11. Virtain Pilkkijät 1 (Järvinen, Toivonen, Murtokanta)                             7134g
 12. Toijalan Seudun Kalamiehet 2 (Tuominen, Kuusinen, Helin Markku)  5320g

 

 

Piirihallitus tiedottaa - kesäonki, koulutusta, seuraesite (5.2.2024)

Piiri hallituksessa käsiteltyä:

 

Kesän 2024 kesäongen järjestäjää ei vielä ole.

Tehtävästä kiinnostuneet seurat ilmoittautukaa mahdollisimman pian piirin kilpailutoimikunnalle /Ari Kortelahdelle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

SVK järjestää erilaisia koulutuksia jäsenistölleen.

Käykää katsomassa sivulta https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/koulutus/ itselle sopivista koulutuksista.

Koulutukset tapahtuvat suurelta osin etäkoulutuksina ja ovat noin 1-2 tuntia kestäviä. Osaan läsnä koulutuksista on mahdollista osallistua myös etänä.

 

Perhomessut järjestetään 27.4.2024 Tampereella.

Piirin jäsenseurojen toivotaan tekevän esitteen toiminnastaan, seuraesitteitä jaettaisiin piirin osastolla vieraileville messuvieraille. 

Esitteen tekemiseen saa apua myös piiriltä.

 

KUTSU HÄMEEN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUIHIN 10.3.2024 (5.2.2024)

KUTSU HÄMEEN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUIHIN


Oriveden Onkijat ry kutsuu Hämeen piirin seurojen edustajat Orivedelle piirin
pilkkimestaruuskilpailuihin, jotka pidetään Längelmäveden Pappilanselällä
sunnuntaina, 10. maaliskuuta 2024.

Kilpailukeskuksena on Säynäniemen leirintäalue, osoite Säynäniementie 100.

Kilpailuaika klo 10- 14, siirtymät 45min/60 min.


Kilpailun sarjat ja osanottomaksut:


 nuoret 12, 15 ja 19 v., naiset, naisveteraanit 65 v, miehet, miesveteraanit 60 ja 70 v.
 nuorten joukkue 2 jäsentä kaikista nuorten sarjoista
 naisten joukkue 2 jäsentä naisten tai naisveteraanien sarjoista
 miesten joukkue 3 jäsentä miesten sarjasta
 miesveteraanien joukkue 3 jäsentä miesveteraanien sarjoista 60 tai 70


 osanottomaksut aikuisten sarjoissa 15 €
 naisten joukkuemaksu 10 €, miesten sarjoissa 15 €
 nuoret ilmaiseksi, sekä henkilökohtaiset sarjat että joukkueet
 osanottomaksut maksetaan käteisellä aamulla kilpailutoimistoon.


Ilmoittautumiset maanantaihin 4.3. mennessä osoitteella
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Jälki-ilmoittautumiset kilpailuaamuna toimistoon.


Tiedustelut Sirpa 0400635664.


Kilpailussa noudatetaan SM-pilkin sääntöjä, poikkeuksena muun muassa sarjajako ja
ennakkoharjoittelu on sallittu. Kalat on tapettava välittömästi.


Säynäniemessä toimii kahvio, josta on saatavana sekä suolaista että makeaa,
virvokkeita ym. ja ulkoa grillimakkaraa.


Tervetulotoivotuksin


Oriveden Onkijat ry

 

Kalastonhoitomaksun ikäraja muuttui (1.1.2024)

 

Kalastonhoitomaksu on kalastuksen perusmaksu, joka tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä.


Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia. Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin

(linkki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20150379 ).

Lisätietoja saa sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja puhelimitse 020 69 2424.

 

Maksa kalastonhoitomaksu -linkki
(linkin voi osoittaa sivulle: www.kalastonhoitomaksu.fi  tai www.eraluvat.fi/kalastonhoitomaksu ) 
(linkin voi osoittaa myös suoraan verkkokauppaan, mutta tämä osoite voi muuttua päivitysten tai sivu uudistusten yhteydessä: https://verkkokauppa.eraluvat.fi/fi/kalastonhoitomaksu/)

Alakategoriat

Sivu 1 / 4