Tervehdys KVVY:n kunnostusverkoston jäsen tai yhteistyökumppani!

Vuonna 2022 virtavesien ja taimenkantojen hoitotoimia tehtiin Kokemäenjoen vesistöalueen virtavesissä poikkeuksellisen paljon, kun nelivuotisen VIRTA2-hankkeen ensimmäinen vuosi pyörähti käyntiin. VIRTA2-hanke on jatkoa alueella vuosina 2018–2021 toteutetulle VIRTA-hankkeelle. Vuonna 2022 tehdyt virtavesikunnostukset ja taimenkantojen hoitotoimet eivät olisi olleet mahdollisia ilman yhteistyötä, jota yhdistyksemme on saanut tehdä kalatalousalueiden, osakaskuntien ja maa-alueiden omistajien kanssa. VIRTA2-hanketta taloudellisesti tukeneet kunnat, yritykset ja yhteisöt sekä Pohjois-Savon ELY-keskus ovat mahdollistaneet järjestelmällisen ja tuloksia tuottavan hanketoiminnan. Hoitotyön aikaansaannosta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida vuosittain toteutettavien taimenen mätirasiaistutusten, kunnostustalkoiden, koneellisten kunnostusten ja sähkökoekalastettujen koealojen määrillä, jotka olivat vuonna 2022 suurempia kuin Virta-hankkeen toimintavuosina. Olemme koostaneet tehdyistä toimista pienen uutiskirjeen, jonka pääset lukemaan alla olevan linkin kautta.  

Haluatko tukea toimintaamme?

Tekemämme virtavesien ja taimenkantojen hoitotyö perustuu taloudellisiin tukiin ja lahjoituksiin, joita saamme KVVY Yhdistyksen jäseniltä ja muilta lahjoittajilta. Avustukset ja lahjoitukset kohdennetaan 100-prosenttisesti VIRTA2-hankkeen kautta alueelliseen virtavesien ja taimenkantojen hoitotyöhön. Toimintaamme voi tukea Lahja vesille -sivuston kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä allekirjoittaneisiin, jolloin voimme käydä yksityiskohtaisesti läpi avustuksen kohdentamisen. Otamme vastaan myös materiaalilahjoituksia, joita voidaan käyttää hyödyksi virtavesien hoitotyössä tai jakaa vapaaehtoisille kunnostustalkoilijoille. Tahdotpa sitten tukea taimenen mätirasiaistutuksia tai nousuesteen poistamista, meillä on tiedossa paljon sopivia kohteita Kokemäenjoen vesistöalueella!

Kunnostustalkoissa tapahtuva vapaaehtoistyö sekä kannustava- ja rakentava palaute motivoivat meitä toimimaan. Alla olevan kannustavan palautteen saattelemana kiitämme kaikkia henkilöitä ja tahoja, jotka ovat olleet vuonna 2022 mukana virtavesien ja taimenkantojen hoitotyössä kanssamme!

 ”Hei,

Kiitos ja oikein hyvää joulua sinnekin! Olimme Moisionjoen talkoissa Kuljun asemakylässä nyt syksyllä, ja päivä oli aivan huippu.

Iso kiitos hyvästä organisoinnista, rennosta meiningistä ja siitä, että saimme vihdoin siistiksi meidän oman kotikosken!
Taimenia ei ole varmaan istutettu vielä, mutta ihan pakko kertoa teille, että muutama viikko talkoiden jälkeen näimme
mieheni kanssa sillalta alas katsoessa taimenen uiskentelevan vedessä – ensimmäistä kertaa ikinä! Se oli hieno hetki.  

 

Terkuin,

Katja ja Antti-Jussi           

Ystävällisin terveisin: Heikki Holsti, Sami Ojala ja koko KVVY Yhdistyksen tiimi!

  1. Mikäli et tahdo vastaisuudessa virtavesien ja taimenkantojen hoitotoimista kertovaa uutiskirjettä, pyydän ilmoittamaan tästä sähköpostilla allekirjoittaneelle.

Uutiskirje 2022:

https://kvvy.fi/wp-content/uploads/2023/01/2022-VIRTA2-hanke-%E2%80%93-virtavesien-ja-taimenkantojen-hoitotoimet-vuonna-2022-KVVY-Yhdistys-S.O.-ja-H.H-3.1.2023.pdf

Lahja vesille:

https://lahjavesille.fi/ 

Toimintaa Youtube -kanavalla:

//www.youtube.com/@virtavesi" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=http://www.youtube.com/@virtavesi&source=gmail&;ust=1673449877456000&usg=AOvVaw0_QqlBpJrHAP-2BxoaSehY">www.youtube.com/@virtavesi

Heikki Holsti

Kalastotutkimukset, Limnologi, MMM

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puh. 050 351 9022

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry

Patamäenkatu 24, 33900 Tampere

www.kvvy.fi