KUTSU TALKOISIIN LAUANTAINA 26.9.2015:

 

KYRÖSJÄRVEN KALASTUSALUE SÄRKIKOSKEN (IKAALINEN) KUNNOSTUSTALKOOT JÄRJESTETÄÄN LAUANTAINA 26.9.2015

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry järjestää yhteistyössä Kyrösjärven kalastusalueen sekä Vatulan ja Kilvakkalan osakaskuntien kanssa Jyllinjoen Särkikosken talkookunnostustapahtuman. Osallistumalla tapahtumiin pääset konkreettisesti parantamaan virtavesien ja niissä elävien taimenkantojen tilaa.

KVVY:n vuonna 2013 toteuttamilla sähkökoekalastuksilla todennettiin, että taimen lisääntyy luontaisesti Jyllinjoen Särkikoskessa. Koekalastuksilla saaliiksi saatiin kuitenkin vähän pieniä taimenen poikasia, mikä ilmentää vähäistä lisääntymistä ja taimenkannan heikkoa tilaa.

Nyt toteutettavien kunnostustoimien päätavoitteena on muodostaa Särkikoskeen taimenen kutusoraikoita ja vahvistaa näin taimenen luontaista lisääntymistä. ”Käsipelillä” on tarkoitus myös monipuolistaa uomaa ja tehdä kaloille ja ravuille suojapaikkoja. Jokaiselle talkoolaiselle löytyy varmasti sopivaa tekemistä. Talkoisiin

voi osallistua vapaamuotoisesti oman aikataulujen puitteissa.

Varauduthan talkoisiin sopivan lämpöisillä ja säänmukaisella vaatetuksella. Ota mukaan myös kumisaappaat ja sopivat työvaatteet. Kahluuhousut ovat hyvät, mutta eivät pakolliset. Järjestämme talkootapahtumaan työkalut ja tarvikkeet sekä pientä evästystä. Talkoopaikoille pyritään järjestämään koottua kimppakyyditystä, joten jos autossasi on tilaa tai olet kyytiä vailla, niin ilmoitathan tästä. Osallistumisilmoitukset talkootapahtumaan sekä tiedot kyydeistä tai niiden

puutteesta pyydetään ilmoittamaan allekirjoittaneelle tekstiviestillä tai s-postilla viimeistään 23.9 mennessä.

Kimppakyyti lähtee lauantaiaamuna klo 9:30 aikaan Patamäenkatu 24 parkkipaikalta kohti Särkikoskea.

Kunnostukset alkavat kohteella klo 11:00 ja loppuvat klo 18:00, jonka jälkeen kimppakyyti palaa

Tampereelle.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, Heikki Holsti, puh. 050 351 9022, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

JYLLINJOEN SÄRKIKOSKI 2015

1. Kimppakyytien lähtöpaikka la klo 9:00, Patamäenkatu 24 ( iso parkkipaikka-alue)

2. Särkikoski, Pitkäkoskentie 119

Pirkkahalli